Kullanıcılar arasında Evyap olarak adlandırılan evde likit yapımı, ülkemizde çokça rağbet gören bir işlem. Kişinin kendisinin yaptığı ve içerisinde hangi ürünlerin hangi oranda olduğunu ve özen gösterdiği hijyen şartlarını bildiği evyap likitlerin, bu özelliğinin yanında her kullanıcıya göre değişkenlik gösteren damak tadına uygun likitlerin de yapılmasını sağlıyor.

Kullanıcıları iyi bilirler ki en büyük sorun aslında likittir. Kullanıcının kendisine uygun bir likit bulamaması, kısa süre içerisinde aynı aromadan sıkılmak ve farklı tatlar aramaya başlamak, oldukça masraflı bir iş haline dönüşebiliyor. Bunun yanında yine de kendimize uygun bir likit bulmak konusunda başarılı olamayabiliyoruz veya bulduğumuz likidin aynısını bir daha bulmak mümkün olmuyor. Bu sebeple e-likit yerine doğrudan hammaddesi olan aroma katılmamış Nbase tüketen, çok sayıda kullanıcı var.

Bir süre e-likit kullanan bir kullanıcın gerek aradığı tadı bulamaması gerekse maliyet açısından hemen aklına evyap likit üretimi geliyor. Evde likit yapabilmek aslında kolay ve sağlıklıymış gibi görünüyor olabilir. Ancak pek çok şeye dikkat etmemiz gerektiği gibi, aynı zamanda hatırı sayılır ölçüde ilgi ve zaman istediği de unutulmamalıdır.

 

Doğru Karışımı Nasıl Yaparım

Basitçe anlatmak gerekirse, hazır bir şekilde satılan aromalara sahip olmak, bir miktar zaten nikotin karıştırılmış Nbase satın almak, bunları ölçülü bir şekilde karıştırabilmek için gerekli malzemeleri ve yanı sıra şişelemek için gereken malzemeleri edinmekle evde likit kolay bir şekilde yapılıyor.

Ancak demlendikten sonra likidin nasıl bir aromaya sahip olacağı, kullanıp kullanamayacağımız, aromanın sağlıklı olup olmadığı, birkaç aromanın birden hangi değerde karıştırılacağı gibi konular, zaman içerisinde deneyim kazandıkça çözülebilecek konular olarak karşımıza çıkıyor.

 

Evde Likit Yapmakla Uğraşmalımıyım?

İnternet üzerinden pek çok farklı evyap likit formülüne ulaşılabiliyor. Bunun yanında var olan ve başarısını ispatlamış birçok likidin karışımlarına da ulaşmak mümkün. Ancak bu formüllerin sonucunda demlendirilen likitleri kişinin beğenip beğenmeyeceğini ise deneme yanılmayla mümkün olacaktır. Evyap likit uğraşı başlangıçta hayli maliyetli bir uğraş olabilir.

Alınması gereken PG-VG Nbaseler, aromalar, beher ve kaplar, şişeleme ihtiyacı için gereken çeşitli boyutlarda şişeler size bir maliyet çıkaracaktır. Bununla birlikte birden fazla size hitap eden likit karışımını bulduğunuz zaman, sürekli üreterek ihtiyacınızı karşılayacağınız için bu ön maliyet rahatlıkla göz ardı edilebilir. Zira o zaman likit maliyeti sizin için çok düşük maliyetler oluşturacağı gibi, istediğiniz tatlarda ki likitlerin 30 MG’ na 30 TL ve daha üzerinde paralar vermek zorunda kalmazsınız.

Sonuç olarak evyap likit ile uğraşmaya karar verdiğinizde, belirli bir ön maliyeti harcamaya da hazır olmanız gerekecek. Dahası istediğiniz özelliklerde likit yapmaya başlamak için birçok deneme yapmanız ve her likidin birkaç haftayı bulabilen demlenme sürelerini beklemek zorunda kalacaksınız. Ancak sistemi bir defa oturttuğunuzda, beğenerek kullandığınız birçok farklı likit yapma şansına çok düşük maliyetlerle ulaşacaksınız ve bu likitlerin, dışarıdan satın aldığınız ve nerelerde hangi koşullarda yapıldığını bilemediğiniz şüpheli hijyen ve sağlıksızlık ihtimallerini doğrudan yok edeceksiniz.